начало екскурзии почивки екскурзии и почивки в САЩ и Канада изложения за красота круизни пътувания контакти
  Екскурзии
  Почивки
  Билети
  Училищни пътувания
  Изложения Конгреси


Хотелско настаняване
Agoda настаняване


 ВХОД 
  потребител:
  парола:
вход

Южна Африка - Зимбабве - Ботсвана - Замбия

Южна Африка - Зимбабве - Ботсвана - Замбия
Истанбул, Йоханесбург, Виктория Фолс, Касане, Ливингстън, Национален парк Крюгер, Кейптаун - Турция, Южна Африка, Зимбабве, Ботсвана, Замбия

ЙОХАНЕСБУРГ е най - големият град в Южна Африка и е столица на най – богатата провинция на страната – Гаутенг. Градът е един от най – модерните и проспериращи в Южна Африка с население над 10 000 000 души. Той е финансов, индустриален, търговски и минен център на страната.

ВОДОПАДИТЕ ВИКТОРИЯ Тази изключително красива водна завеса между Замбия и Зимбабве е естествена граница, под закрилата на Юнеско. Тя е едно от седемте чудеса на природата в света- най-големият водопад в света. Водна маса от 5 милиона кубически метра всяка минута се излива в урвата на над 100 метра дълбочина. От страната на Зимбабве е най-красива гледката и в цялото си величие по дължина 1200 метра е истински спектакъл. Да се наблюдава това чудо на залез слънце при пълнолуние е една от тайните на Африка. Без реката Замбези, това чудо не би могло да съществува. Преди да даде името Водопадите Виктория, откривателят Дейвид Ливингстон в 1855 година, местните хора Кой сан са го наричали „Гърмящата вода“.

Национален парк Крюгер е най големият национален парк в ЮАР. Разположен е на територията на две от провинциите на РЮА Лимпопо (провинция) и Мпумаланга. Неговата площ е 18 989 km2 и се простира на 350 km в посока север - юг и на 60 km от изток на запад. Животинският свят е значително по-разнообразен. Паркът се обитава от 147 вида бозайници, 500 вида птици, а влечугите и насекомите са десетки хиляди видове. Тук има представители на хищниците-лъвове, леопарди и гепарди. Във водните басейни - носорози, хипопотами и крокодили. Чифтокопитните са представени от антилопи, зебри, а централната част на парка се обитава и от жирафи.

КЕЙПТАУН е една от най-популярните туристически дестинации на територията на Южна Африка. Никой град в цяла Африка не може да се сравни с уникалната хармония на Кейптаун, която се изразява в неразривната връзка между красота и историческа наситеност. Градът е третият по големина в Южноафриканската Република. Той е красиво разположен в южната част на страната близо до нос Добра Надежда. Кейптаун е административен център на провинция Западен Кейп, около него величествено се издига живописната планина Тейбъл маунтин. Населението на този важен южноафрикански град е около 3 500 000 жители.


4.12.2018 - 15.12.2018


1 ден (4.12.2018): Среща на летище София, Терминал 2 в 19:20 часа. Полет София – Истанбул в 21:20.
2 ден (5.12.2018): Полет Истанбул – Йоханесбург. Пристигане в 11:05. Посрещане от местните партньори. С местния екскурзовод ще направим обиколка на най-важния промишлен и финансов център на страната – Йоханесбург. Известен още като Ел Дорадо, градът е основан през 1886 по време на Златната треска. Фотопауза в новия модерен център на града в район Стандтон, площада на Нелсън Мандела с 6-метрова статуя. Продължаваме с панорамна екскурзия на Претория - административната столица на Република Южна Африка, известна като „града на джакарандите“ (вид акация с виолетови цветове), с които е засаден целият град: площад “Чърч” със статуята на бурския водач и президент на Южноафриканската Република Пол Крюгер, Катедралата, Градския съвет, Националния театър и опера, “Юнион Билдинг” (парламента и президентството) с красива панорама към целия град и музея на Пол Крюгер. Настаняване в етнографското селище Леседи, където ще се срещнете с 5-те африкански племена: Басото, Зулу, Коза, Педи и Ндебеле и ще се запознаете с техния бит, култура и традиции. Вечеря бюфет с деликатеси от Северна, Източна и Южна Африка, музика и танци. Нощувка
3 ден (6.12.2018): Закуска в културното селище. Освобождаване на хотела и трансфер до летището за полет до водопадите Виктория в 10.50. Пристигане в 12.25. Водопадът Виктория е открит от шотландския учен Дейвид Ливингстън, който посещава тези места през 1855 г. и е впечатлен от природния феномен на водопада. Описва го като най-божествената гледка, която някога е виждал и му дава името на своята кралица Виктория. Трансфер и настаняване в хотела. Посещение на водопада Виктория – ще наблюдавате как изливащата се от 130 м огромна водна маса с дължина 1,200 м. пада в дълбоката бездна с мощен тътен, разпръсквайки капки вода, която създава впечатление за пушек. Местните хора го наричат Моси-Оа-Туня - "гърмящ дим". По-късно "Круиз към залеза" по река Замбези, съпроводен от леки закуски, коктейли, безалкохолни и алкохолни напитки, а в края на деня ‒ докосване до мига на невероятния африкански залез и червените вълни. Нощувка.
4 ден (7.12.2018): Закуска в хотела. Трансфер до Ботсвана за сафари по суша (около 3 часа) и вода (около 3 часа) в националния парк Чобе. Ботсвана е една от най-популярните дестинации за сафари, а Националният парк Чобе е един от най-големите в Африка, с най-голямата популация на лъвове и слонове. Разположен е в североизточната част на Ботсвана при река Чобе, която се явява северна граница, а на изток върви успоредно на границата със Зимбабве. По време на деня са включени разхладителни напитки, кафе/чай и бисквити. Обядът е на мини-бюфет с основни ястия, салати и десерти. Сафарито започва по суша, обяд и после продължава със сафари по вода с гледане на хипопотами, крокодили, птици и животни които идват на водопой. След 16.00 часа се връщаме към хотела в Зимбабве. Свободно време за почивка и самостоятелна вечеря.
5 ден (8.12.2018): Закуска в хотела. Екскурзия до Замбия с посещение на музея на Ливингстън. Възможност за допълнителни дейности, като полет с хеликоптер над водопада, езда на слонове, разходка с лъвове, бънджи скок и други – ще дадем допълнителна информация. Вечеря в ресторант “Бома”, където ще се потопите в атмосферата на африканската култура: песни, музика и танци, докато се наслаждавате на многообразните ястия от дивеч. При желание народен лечител-гадател (сангома) може да Ви предскаже бъдещето.
6 ден (9.12.2018): Закуска. Свободно време за допълнителни дейности и атракциони. Освобождаване на хотела и трансфер за полет до Йоханесбург. Настаняване в хотела в района на летището. Вечеря. Нощувка.
7 ден (10.12.2018): Закуска. Освобождаваме хотела и продължаваме към националния парк „Крюгер” в провинция Мпумаланга – една от топ дестинациите на ЮАР – природен резерват и последно убежище на дивеча, известен от легендите на древните африкански племена и с историите за златната треска. Малко места на Земята вече могат да се мерят по красота с този свят от недокоснати от човешка ръка планини, долини, реки и водопади. Ще достигнем до парка по панорамния път, от който ще имаме фото-паузи за различни природни забележителности, като Прозореца на Господ, Трите рондалеви (скални образования, носещи името на типични африкански къщи) и др. Вечеря и нощувка в близост до Националния парк „Крюгер”.
8 ден (11.12.2018): Ранно отпътуване (около 6ч сутринта) за целодневно сафари в Национален парк Крюгер. Ще видим голямо многообразие от птици и животни, като най-голямата ни цел е голямата петорка: лъв, слон, бивол, носорог и леопард, които ще търсим с помощта на нашите опитни водачи в специално пригодени за целта открити джипове. В 10 часа ще спрем за почивка и закуска, след което ще продължим нашето сафари до 13 часа, когато ще направим почивка за обяд (не е включен в цената). Сафарито продължава до 16:00ч, когато ще тръгнем към хотела. Вечеря и нощувка.
9 ден (12.12.2018): Закуска. Възможност за допълнителни екскурзии. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището за полет до Кейп Таун. Посещение на Тейбъл Маунтийн с кабинковия лифт, където ще наблюдаваме една от най- хубавите гледки в света – планината ту се скрива в облаци, ту се облива в ярка светлина. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
10 ден (13.12.2018): Закуска. Целодневна екскурзия до Нос Добра Надежда - най-югозападната точка на континента Африка. Ще се придвижим по протежение на целия полуостров от страна на Атлантически океан със всички курортни райони, а също така и на тези от Индийски океан. Ще посетим остров с моржове, колония с мини-пингвини. Обяд в ресторант Black Marlin с морски деликатеси и красив панорамен изглед. Връщане в хотела. Вечеря в Маркос – ресторант с типична африканска кухня, музика и танци. Нощувка
11 ден (14.12.2018): Закуска. Освобождаване на хотела. Екскурзия до прочутите винени ферми около Кейп Таун с включени 2 дегустации. Ще посетим трите съседни града – Перла, Франчук и Сетелнбош. Имаме лек пикник обяд. Трансфер за летището. Полет за Истанбул в 18:00 часа.
12 ден (15.12.2018): Пристигане в Истанбул в 06:00. Излитане в 08:35. Кацане на летище София, Терминал 2 в 08:55.


Цена: 7400 лв.

Пакетната цена включва:

 • Самолетни билети София – Йоханесбург / Кейп Таун – София с включени летищни такси
 • Трансфери летище-хотел-летище по програмата
 • Панорамна екскурзия на Претория
 • Панорамна екскурзия на Йоханесбург
 • 1 нощувка със закуска и вечеря с програма в етнографско селище Lesedi или подобен
 • Самолетен билет Йоханесбург – Виктория Фолс – Йоханесбург с включени летищни такси
 • 3 нощувки със закуски в района на водопадите Виктория в хотел Kingdom или подобен
 • Екскурзия до водопадите Виктория
 • Круиз по залез по река Замбези с включени напитки и разядки
 • Сафари по суша и вода в природния парк Чобе в Ботсвана с включен обяд
 • Екскурзия до Замбия с посещение на музея Ливингстън
 • Вечеря в ресторант Бома
 • Вечеря в ресторант Rosetta или подобен
 • 1 нощувки със закуска в района на Йоханесбург в хотел Protea или подобен
 • Автобусен трансфер с фото-паузи до природния парк Крюгер
 • 2 нощувки със закуски и вечери в природния парк Крюгер в хотел Kruger Park Lodge или подобен
 • Целодневно сафари в природния парк Крюгер
 • Самолетен билет Нелспруит – Кейп Таун с включени летищни такси
 • 2 нощувки със закуски в Кейп Таун в Luxury hotel Circa или подобен
 • Посещение на Тейбъл Маунтаин в Кейп Таун
 • Целодневна екскурзия до нос Добра надежда с посещение на колония на моржове и мини-пингвини
 • Обяд в ресторант с морски специалитети
 • Вечеря в традиционния ресторант Маркос
 • Екскурзия по винените пътища около Кейп Таун с 2 включени дегустации
 • Лек обяд
 • Такса за издаване на виза за Южна Африка
 • Медицинска застраховка с асистънс
Пакетната цена не включва:
 • такса за издаване на виза за Зимбабве – 45 USD– заплаща се на място на границата
 • такса за издаване на виза за Замбия – 30 USD– заплаща се на място на границата
 • храната и напитките, невключени в пакетната цена
 • лични разходи
 • бакшиши
 • застраховка „Отмяна на пътуване“ съгласно условията на застрахователя
Допълнително:
 • Визови изисквания:
 • Южна Африка
  • - цена на визата – 68 лв. – заплаща се предварително (включена в цената)
  • - необходими документи: 2 цветни снимки паспортен формат, попълнен формуляр за виза, допълнителни документи съобразно всеки кандидат на английски език (банкова сметка и салдо, бележка от месторабота)
  • - паспорт – необходими са 2 празни страници в паспорта
 • Зимбабве
  • - цена на визата – 45 USD – заплаща се на място при влизане в страната
  • - паспорт – необходимиа е 1 празна страница в паспорта
 • Ботсвана
  • - за български граждани НЕ се изисква виза.
 • Замбия
  • - цена на визата – 30 USD – заплаща се на място при влизане в страната
  • - паспорт – необходимиа е 1 празна страница в паспорта
  • Ваксини и здравни изисквания: НЕ се изискват ваксини.
 • Полетно разписание:
  • 04.12.2018 София 21:20 - 23:40 Истанбул 02:15 (05.12.2018) - 11:05 Йоханесбург
  • 14.12.2018 Кейп Таун 18:00 - 06:00 (15.12.2018) Истанбул 08:35 - 08:55 София
 • Условия за записване:
  • - записване с депозит от 30%
  • - доплащане на сумата до 50% до 04.10.2018
  • - пълно плащане на сумата до 30.10.2018.
 • Условия за отказ: при отказ от пътуване
  • - преди 04.09.2018 – неустойка 10% от пакетната сума
  • - между 04.09 и 04.10.2018 – неустойка 30% от пакетната сума
  • - между 04.10 и 30.10.2018 – неустойка 50% от пакетната сума
  • - между 30.10 и 15.11.2018 – неустойка 75% от пакетната сума
  • - след 15.11.2018 – неустойка 100% от пакетната сума.
 • Пакетната цена е валидна при минимум 15 записани пътуващи.
 • *Поселдователността на изпълнение на програмата може да бъде променяна с оглед оптималното посещение на описаните обекти.

*При значителни промени на курса долар-евро туроператорът си запазва правото за корекция на цената!
Цената е платима в лева, по фиксинга на БНБ в деня на плащането!
Гарант на “В.Корект” по отговорност на Туроператора е ЗД „Евроинс” АД, полица № 03700100001495.

Стандартни условия за записване по програми на Туроператор В. Корект


Vkorekttour Ltd. © 2002
начало | екскурзии | почивки | екскурзии и почивки в САЩ и Канада | изложения за красота | круизни пътувания | контакти Designed by Fastcoms