Египет с египтолозите

Египет с българските египтолози

Екскурзии

Държави: Египет, България

Маршрут: Кайро, Луксор, Хургада, София

Продължителност: 8 дни / 7 нощувки

Дати: 20.11.2021 - 27.11.2021

2950 лв.
Резервирай

Описание

Пътуването е предназначено за всички, които искат да се докоснат до свещените места на Древен Египет и имат желание да научат повече за културата, религията и езика на тази велика, древна цивилизация.

Този пътуващ семинар е единствен по рода си в България, защото Ваши лектори на място отново ще бъдат египтолозите, преподаватели в Нов български университет: проф. Сергей Игнатов д.н, доц. д-р Теодор Леков и доц. д-р Емил Бузов.

Програма

1 ден (20.11.2021): Кайро
Среща на летище София Терминал 1 в 07:00 с представителя на В. Корект Туроператор. Директен полет за Кайро в 09.00. Кацане в Кайро в 10.30. Обяд. Разглеждане на Големия египетски музей в Кайро. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

2 ден (21.11.2021): Абусир – Гиза – Луксор
Закуска. Освобождаване на хотела. В 7.00 тръгване от хотела за посещение на Абусир – пирамиди на пета династия. Обяд в местен ресторант (напитките се заплащат допълнително). Продължаваме към Гиза за посещение на пирамидите и Сфинкса (за желаещите доплащане на място за влизане в Хеопсовата пирамида – 400 EGP, вход за пирамидата Микерин или Хефрен – 100 EGP). Вечеря. Трансфер до летището за полет Кайро – Луксор, излитащ в 22.45. Пристигане в Луксор в 23.45. Трансфер до хотела. Нощувка.

3 ден (22.11.2021): Луксор: Карнак
Закуска. Посещение на храмовия комплекс Карнак. При възможност посещение на магазин за папирус, където ще се запознаете с технологията на изготвянето им. Обяд в местен ресторант (напитките се заплащат допълнително). Посещение на храма Луксор. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ден (23.11.2021): Луксор: Долината на царете, къщата на Хауърд Картър, храм на царица Хатшепсут
Закуска. Отпътуване към Западния бряг, посещение на забележителните Мемнонови колоси, от времето на царя Аменхотеп III, Долината на царете, където се намират великолепно изписаните гробници на най-прочутите владетели на Новото царство – 3 от гробниците са включени във входния билет (за желаещите доплащане на място за посещение на допълнителни гробници: прочутата гробница на Тутанхамун, открита от египтолога Хауърд Картър – 250 EGP, има допълнителен вход и за други гробници, като на Рамзес VI – 100 EGP, Сети I – 1000 EGP). Посещение на къщата на египтолога Хауърд Картър. При възможност – посещение на магазин / работилница за алабастър. Обяд в местен ресторант (напитките се заплащат допълнително). Продължаваме с посещение на забележителния храм на царица Хатшепсут в Деир ел-Бахри. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ден (24.11.2021): Луксор
Възможност за допълнителна екскурзия Балон до Луксор и Долината на царете – 220 лв. на човек: Тръгване от хотела между 04.15 и 04.30 за придвижване с автобус до пристанището на Нил. Пресичане на река Нил от Източния до Западния бряг. По време на пресичането на реката ще бъде предложено чай или кафе с кекс. След пристигане на Западния бряг ще се качите на балон и ще летите между 30 и 45 минути, като ще може да видите от високо р. Нил, Луксор, Долината на Царете и др. В зависимост от скоростта на вятъра и течението, пътешествието с балона ще приключи на Източния или Западния бряг. Трансфер обратно до хотела или директно взимане на хората от балона за екскурзионната програма. Връщане - около 06.30 часа. Точните часове ще бъдат уточнени на място.

Закуска. Свободно време в Луксор
или
възможност за допълнителна екскурзия с посещение на храма на Сети I в Курна и храма на милионите години на Рамзес II – Рамесеума с включен обяд – 110 лв. на човек при минимум 20 участника.
Вечеря. Нощувка.

6 ден (25.11.2021): Луксор: Мадинет Хабу, Деир ел-Медина – Хургада
Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение на заупокойния храм на Рамзес III в Мадинет Хабу. Посещение на селището и некропола в Деир ел-Медина, където се намират домовете и богато украсените и много добре запазени гробници на строителите на царските гробници в Долината на царете. (билетът включва посещението на 3 гробници, в зависимост, кои са отворени за посещение, например: гробниците на Сенеджем, Инхерхау, Пашеду и т.н.). Обяд. Придвижване до Хургада. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

7 ден (26.11.2021): Хургада
Свободно време за възползване от All inclusive-а в хотела или за допълнителна екскурзия и почивка. Нощувка.

Възможност за допълнителна екскурзия Гмуркане в Червено море с остров Гифтун – 75 лв. на човек:
Тръгване от хотела в 08:00 часа. Връщане около 15:30-16:00 часа.
Нареждано до австралийския Голям бариерен риф като най-доброто място за гмуркане, Червено море е описвано като „коридор на чудесата“. Морето е известно със своята разнообразна фауна и впечатляващата чистота на водата, с видимост, която често превишава 45 метра. Липсата на дъжд в обкръжаващата го пустиня означава липса на оттичащи се води, които влошават видимостта.
Голяма част от уникалността на гмуркането в Червено море се дължи на впечатляващото припокриване на ярката красота на пустинята и истинската райска градина във водите на Червено море. Около 10 процента от животинските видове в Червено море не се срещат никъде другаде на Земята. Екскурзията ще започне с трансфер до пристанището, от което ще се продължи с лодка. По време на пътуването ще има 2 спирания за шнорхлинг, обяд и напитки на борда на лодката. По време на екскурзията ще се спре и на остров Гифтун.
Връщане в хотела около 15:30-16:00 часа.
Цената включва трансфер, обяд, безалкохолни напитки, оборудването за шнорхлинг, което ще се вземе преди качване на лодката.

или

Възможност за допълнителна екскурзия Sea scope – 80 лв. на човек: Тръгване от хотела в 09.00 (точният час подлежи на потвърждение) Трансфер до лодката с прозрачно дъно, за 90-минутна разходка, по време на която ще видите красотата на подводния свят на Червено море – корали и риби, възможност за 20-минутен шнорхлинг. Връщане в хотела около 11.30 часа. или

Възможност за допълнителна екскурзия Сахара парк сафари – 95 лв. на човек:
Тръгване от хотела в 12.00
С джипове се стига до пустинята, където ще имате възможност да се насладите на разходка с АТВ, картове, възможност за яздене на камила и да видите някои от типичните занимания в бедуинско селище. Програмата завършва с вечеря, докато гледате ориенталско шоу.
Връщане в хотела около 19 часа.

8 ден (27.11.2021): Хургада - София
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер за летището в Хургада за чартърен полет до София. Излитане от Хургада в 12.00. Кацане в София, Терминал 1, в 16.30.

*изпълнението на описаната програма може да претърпи промени в последователността, но всички описани обекти по програмата ще бъдат посетени. Точните часове ще бъдат препотвърждавани на място.

Пакетната цена включва:

 • Самолетни билети с чартърен полет и включени летищни такси с включен чекиран багаж 20 кг на човек и 7 кг ръчен багаж на човек по маршрут София – Кайро / Хургада – София (не включва кетъринг по време на полета)
 • 1 нощувка с вечеря и закуска в района на Гиза в хотел Cairo Steigenberger Pyramids 5* или подобен
 • Самолетен билет Кайро – Луксор с включен чекиран багаж 23 кг на човек и 7 кг ръчен багаж
 • 4 нощувки със закуски и вечери в хотел Steigenberger Luxor 5* или подобен
 • 2 нощувки на All inclusive в Хургада в хотел Sea Star Beau Rivage 5* или подобен
 • Всички необходими трансфери по посочената програма с комфортен автобус
 • Всички екскурзии по програмата с включени обяди.
 • Входните такси за посещаваните обекти, посочени в програмата
 • Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10000 евро с покритие за COVID-19
 • бакшиши за екскурзоводите и шофьорите от страна на обслужващата фирма – 40 USD на човек
 • наем на слушалки и устройства за персонални тур-гид системи

Пакетната цена не включва:

 • Входна виза за Египет – 25 USD – заплаща се на място при пристигане
 • Допълнителни входни такси, извън включените в пакетната цена (допълнителните цени за входните обекти са валидни към момента на изготвяне на програмата)
 • Допълнителни екскурзии (ориентировъчни цени):
  • Балон до Луксор и Долината на царете – 220 лв.
  • Екскурзия до храма на Сети I и Рамесеума – 110 лв.
  • шнорхлинг в Червено море с остров Гифтун – 75 лв.
  • Sea Scope – 80 лв.
  • Сахара парк сафари – 95 лв.
 • Изхранването освен посоченото по програмата
 • Напитките по време на изхранването, посочено в програмата (с изключение на нощувките в Хургада, които са на All inclusive, и закуските, когато има на разположение вода, сокове, чай и кафе)
 • Лични разходи
 • Застраховка отмяна на пътуването към ЗАД Армеец.
 • Такси за тестове или други изисквания, свързани с обстановката около COVID-19.

Допълнително:

 • Цена на човек в двойна / тройна стая – за членове на Българско египтологическо общество – 2880 лв.
 • Доплащане за единична стая – 350 лв.
 • допълнителните цени за входните обекти са валидни към момента на изготвяне на програмата.
 • Пакетната цена е валидна при 30 записани туриста.
 • Срокове за записване:
  • депозит 30% при записване
  • доплащане до 50% от пакетната цена до 15.08.2021.
  • доплащане до пълната сума до 15.10.2021.
 • Условия за анулация:
  • При отказ от пътуване след 15.08.2021 – 30% неустойка.
  • При отказ от пътуване след 15.09.2021 – 50% неустойка.
  • При отказ от пътуване след 25.09.2021 – 70% неустойка.
  • При отказ от пътуване след 15.10.2021 – 100% неустойка.

*При значителни промени на курса долар-евро туроператорът си запазва правото за корекция на цената!

Цената е платима в лева, по фиксинга на БНБ в деня на плащането!

Гарант на “В.Корект” по отговорност на Туроператора е ЗК «Лев Инс» АД със застрахователна полица № 00088321/13062110000361/08.04.2021.

Стандартни условия за записване по програми на Туроператор В. Корект

Tози сайт използва 'бисквитки'. Оставайки на сайта се съгласявате с използването на 'бисквитки' от наша страна. Съгласявам се Научете повече