Вашингтон- Ниагара- Ню Йорк- Сан Франциско- Лас Вегас- Лос Анджелис

Вашингтон- Ниагара- Ню Йорк- Лас Вегас- Лос Анджелис- Сан Франциско

Екскурзии

Държави: САЩ, България

Маршрут: Вашингтон, Ниагарски водопад, Ню Йорк, Сан Франциско, Лас Вегас, Лос Анджелис, София

Продължителност: 13 дни / 12 нощувки

Дати: 28.3.2025 - 9.4.2025

6900 лв.

Описание

Програма

1 ден (28.3.2025): Излитане от София. Пристигане във Вашингтон. Трансфер и настаняване в хотел в центъра на Американската столица. Разходка и разглеждане на централната част на Вашингтон. Нощувка.

2 ден (29.3.2025): Обзорна екскурзия на Вашингтон: Белия дом, Капитолия (с посещение), Националната библиотека, Мемориалите на Томас Джеферсън, Линкълн, на Виетнамската и Корейската войни, квартала “Джорджтаун” и др. Възможност за посещение на музеите “Смитсониан“. Нощувка.

3 ден (30.3.2025): Трансфер до летището за полет до Бъфало. Пристигане и трансфер до Ниагара Фолс. Настаняване в хотел. Посещение на Ниагарския водопад от американската страна. Разходка под водопадите с корабчето “Девицата на мъглата”. Разглеждане на вечерно осветление. Нощувка

4 ден (31.3.2025): Трансфер до летището за сутрешен полет до Ню Йорк. Пристигане, трансфер и настаняване в хотел в централната част на Манхатън. Разглеждане на Сентрал парк, Кълъмбъс Съркъл, разходка по Бродуей и Тайм Скуеър и др. Нощувка.

5 ден (1.4.2025): Посещение на административния и финансовия център в южната част на Манхатън: Уол стрийт с нейните банки и Фондовата борса, църквата „ Св. Троица“, Световния Търговски Център с Мемориала на жертвите от 11 септември и построеният на мястото на кулите близнаци „Фридъм тауър“, Бруклинския мост и административната част на града. Допълнителна екскурзия с корабче до Статуята на Свободата и остров Елис. Туристическа обиколка в централната част на Манхатън: “5-то Авеню”, катердралата “Св. Патрик”, Рокфелер център, седалището на ООН, Крайслер билдинг, Импайър Стейт билдинг и др. За желаещите посещение на постановка в някой от театрите на Бродуей или спектакъл в Метрополитън опера. Нощувка.

6 ден (2.4.2025): Свободно време. Трансфер до летището за полет до Сан Франциско. Пристигане, трансфер и настаняване в хотел в централната част на града. Нощувка.

7 ден (3.4.2025): Обзорна екскурзия на Сан Франциско: Сивик център - Санфранциският градски съвет с площада и алеята на ООН пред него, обществената библиотека, азиатският музей, операта и театъра; Tуин пийкс – красив квартал и парк, от върха на който се открива невероятно красива гледка към града и Санфранциския залив, Голдън гейт парк, Голдън гейт брийдж– най-големият висящ мост в света до построяването на Веразено Нероуз в Ню Йорк, намиращ се над входа на Санфранциския залив; криволичещия участък с многото цветя по Ломбард стрийт; кулата Койт - известна забележителност, завещана от Лили Хичкок на Сан Франциско; Рибарските кейове - квартал и популярна туристическа атракция, заради красивите гледки към залива, откъдето се виждат мостът Голдън Гейт и Алкатраз, както и заради излегналите се на платформи тюлени, многобройните кафета, ресторанти, магазини и туристически атракции разположени в района му. Трансфер до летището за вечерен полет до Лас Вегас. Пристигане, трансфер и настаняване в хотел в центъра на града. Нощувка.

8 ден (4.4.2025): Обзорна екскурзия в “Града на хазарта” - ще Ви запознаем с всичко, което сте виждали по филмите за американската мафия - хотелите, казината и невероятните светлинни шоута. Разглеждане на най-атрактивните хотели и казина. Възможност за шоу спектакъл. Нощувка.

9 ден (5.4.2025): За желаещите - екскурзия до Гранд Каньон с автобус, хеликоптер или малък самолет. Възможност за посещение на шоу спектакъл по избор. Нощувка.

10 ден (6.4.2025): Трансфер до летището за полет до Лос Анджелис. Пристигане, трансфер и настаняване в хотел в центъра на града. Разглеждане на Downtown - центъра с небостъргачите, където ще видим залата на Уолт Дисни, Операта, кметството, централната библиотека, Staples center, залата Nokia, музеят Грами и др. Нощувка.

11 ден (7.4.2025): Обзорна екскурзия на Лос Анджелис: Обиколката ни ще започне с посещение на прекрасните плажове на Санта Моника. Сънсет Булевард ще ни отведе в Холивуд - център на киностудия и кинозвезди, превърнал се в синоним на американското кино и тв индустрия. Ще посетим известната “Алея на славата“, Китайския театър Граумън и театъра Долби, където се връчват наградите на Филмовата Академия “Оскар“. Ще се върнем отново на Сънсет Булевард, ще минем край идиличните улици на Бевърли Хилс осеяни с палми, където се намира и емблематичният розов хотел Beverly Hills Hotel, любим на звездите и бизнесмените. Ще посетим най- скъпата търговска улица в света „Родео Драйв“. Възможност за посещение на Hollywood Universal Studios, където със специален трамвай и беседа ще се запознаете с правенето на холивудските продукции, специалните ефекти, както и да видите в реални размери героите и декорите от популярни филми. Нощувка.

12 ден (8.4.2025): Свободно време. Трансфер до летището за полет до България

13 ден (9.4.2025): Пристигане в София

Пакетната цена включва:

 • Самолетен билет София- Вашингтон- Лос Анджелис- София с включени летищни такси и чекиран багаж
 • Самолетен билет Вашингтон - Бъфало с включени летищни такси
 • Самолетен билет Бъфало – Ню Йорк с включени летищни такси
 • Самолетен билет Ню Йорк – Сан Франциско с включени летищни такси
 • Самолетен билет Сан Франциско – Лас Вегас с включени летищни такси
 • Самолетен билет Лас Вегас – Лос Анджелис с включени летищни такси
 • Всички трансфери летище – хотел – летище
 • Трансфери летище Бъфало – Ниагара – летище Бъфало
 • 2 нощувки в 4* хотел в централната част на Вашингтон
 • 1 нощувка в 4* хотел в Ниагара Фолс
 • 2 нощувки в 4* хотел в централната част на Манхатън - Ню Йорк
 • 1 нощувка в 4* хотел в централната част на Сан Франциско
 • 3 нощувки в 4* хотел в централната част на Лас Вегас
 • 2 нощувки в 4* хотел в централната част на Лос Анджелис
 • Обзорна екскурзия на Вашингтон
 • Екскурзия до Ниагарския водопад
 • Туристическа обиколка на Манхатън - Ню Йорк
 • Обзорна екскурзия на Сан Франциско
 • Обзорна екскурзия на Лас Вегас
 • Обзорна екскурзия на Лос Анджелис
 • Екскурзоводско обслужване и придружител на български език
 • Медицинска застраховка с асистанс

Пакетната цена не включва:

 • Такса - виза за САЩ - 185 $
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на застрахователната компания
 • Градска и курортна такса за хотелите в Сан Франциско и Лас Вегас
 • Допълнителните екскурзии и атракциони, както и разходи от личен характер:
 • Билет за корабчето “Девицата на мъглата” в Ниагара – 28 $
 • Екскурзия с кораб до Статуята на Свободата – 80 $
 • Входен билет за обсерваторията на Импайър Стейт билдинг – 44 $
 • Целодневна екскурзия до Гранд Каньон с автобус – 180 $ ( включва автобусен транспорт, екскурзовод, спиране на язовирната стена „Хувър Дам“, входната такса, обяд и билет за стъклената подкова „ Скайуолк“)
 • Гранд Каньон с хеликоптер без слизане – 470 $
 • Гранд Каньон с хеликоптер със слизане – 540 $
 • Входна такса за Холивуд Юнивърсал студио – 140 $ (без трансфери)
 • Такса за багаж за вътрешните полети, ако има такава (Повечето авиокомпании в САЩ въведоха такса за чекиран багаж, която варира от 25 $ до 35 $, в зависимост от компанията)
 • Доплащане за самостоятелна стая – 1500 лева
 • Намаление за 3-ти възрастен в тройна стая – 380 лева
 • Намаление за деца до 12 год. в стая с двама възрастни – 650 лева

Допълнително:

  Необходими документи за издаване на виза:  Паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване  2 бр. актуални снимки с размери 50 на 50 мм.; 1 бр. в цифров вид (на диск, по e-mail) и 1 бр. на хартия  Банкова сметка  Служебна бележка от месторабота  Ако сте собственик или съдружник на ЕТ, АД, СД, ООД – фирмено решение и актуално състояние на фирмата  Документи за недвижима собственост  Брачно свидетелство  Удостоверения за раждане на кандидата и на всички негови деца  Програма, резервации и ваучери, които ще получите от Туроператора Допълнителни указания:  При записването кандидатите за виза трябва да представят необходимата ни информация за попълването на формулярите!  Кандидатите трябва да се явят на предварително насрочената от нас дата за интервю, носейки обработените от нас документи и програма, както и бележката за платена такса!  Не е необходимо горепосочените документи да са нотариално заверени или преведени на Английски език! Условия за записване:  Подписан договор с Туроператора и депозит 30% от пакетната цена. Пълно плащане 60 дни преди датата на отпътуване.  При отказ на виза се връща пълния размер на депозита, най-късно до 2 дни след отказа на виза  Посолството на САЩ не възстановява внесената такса за виза  Краен срок за записване – 60 дни преди датата на пътуване Забележки:  Пакетната цена са валидна за група от минимум 15 човека  Възможно е да има малки промени в цените на входните билетите за посещаваните туристически обекти  Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 30 дни преди датата на отпътуване  За пътуването до САЩ е необходим международен паспорт  Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното  Цените на допълнителните екскурзии и атракциони са платими в лева, по курса на ПИБ в деня на плащането им Важно уточнение: В случай на развитие на епидемиологична обстановка и възпрепятстване на пътуването, туроператора ще възстанови внесената сума в срок до 5 дни от датата на пътуването. Здравни изисквания: няма задължителни медицински и санитарни изисквания

*При значителни промени на курса долар-евро туроператорът си запазва правото за корекция на цената!

Цената е платима в лева, по фиксинга на БНБ в деня на плащането!

Гарант на “В.Корект” по отговорност на Туроператора е ЗК «Лев Инс» АД със застрахователна полица № 00088321/13062110000361/08.04.2021.

Стандартни условия за записване по програми на Туроператор В. Корект

Tози сайт използва 'бисквитки'. Оставайки на сайта се съгласявате с използването на 'бисквитки' от наша страна. Съгласявам се Научете повече